Quantcast
Channel: پایگاه زیست شناسی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 20

سیب

$
0
0

بسم الله الرحمن الرحیم

سیب

پنج شنبه (23/2/89) حدودای ظهر دو روز قبل از اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران بود. داشتم فصل 16 از کتاب THE CELL آلبرتس با عنوان "اسکلت سلولی"رو ترجمه می کردم که احساس کردم بهتره در حین کار یه سیب بخورم تا تنوعی بشه.

سیب رو خوردم و بعد از اندکی استراحت دوباره ترجمه رو از سر گرفتم.

هفت هشت دقیقه بعد از خوردن سیب نگاهم به باقیمونده سیب افتاد که تغییر رنگ داده بود و رنگش به تیرگی گراییده بود.

یه لحظه قبل از این که نگاهمو برگردونم، به فکر فرو رفتم.

به فکر فرو رفتم که این سیب چرا تیره شده ؟

      سریع جوابشو به خودم دادم : دلیلش اینه که بخش گوشتی سیب که حساس به اکسیژنه، بعد از پاره شدن پوست سیب و پاره شدن سلول های تشکیل دهنده بخش گوشتی اون توسط دندونای من، آنزیم های فنولازیا فنل اکسیدازدرون سلول ها بیرون ریخته و با استفاده از اکسیژن هوا ترکیبات فنلی موجود در سیب رو اکسید کرده اند و همین اکسیداسیون، عامل تغییر رنگ سیب بود. این رو تو دوره لیسانس تو درس فیزیولوژی گیاهی خونده بودم.

      بعد از این استدلال ذهنی، هنوز نگاهم به باقیمونده سیب بود. بعد با خودم فکر کردم و یاد اون جمله معروف انگلیسی افتادم که میگه An apple a day, keeps the doctor away(خوردن یه سیب تو هر روز، شما رو بی نیاز از دکتر می کنه). بلافاصله بعد از این، یاد یکی دو روز پیش افتادم که خونه دایی خانمم طرفای حکیمیه رفته بودیم برای عرض تبریک به مناسبت تولد دومین بچه شون، که وقتی برامون سیب آوردن و تعارف کردن، به ایشون (دایی خانم بنده) همین ضرب المثل رو گفتم.

       ایشون گفتن که همین جمله و جمله های بسیار دیگه ای رو که ما از فلان متفکر و فلان دانشمند محقق و ... می شنویم، پیامبر و امامان ما تقریبا 1400 سال پیش با همین مضامین یا مضامین نزدیک و حتی بهتر گفتن.

من هم اون موقع تایید کردم.

       در این فکر بودم که مقداری نگاهمو از سیبی که گفتم، گرفتم و با خودم گفتم شاید بد نباشه از کتاب احادیث پزشکیکه تو خونمون داریم، احادیث مربوط به سیب رو یه نگاهی بندازم و خلاصه شونو در قالب همین پستی که شما دارید مطالعه می کنید، روی وبلاگ ببرم.

بی درنگ رفتم سراغ قفسه کتابها و کتاب مذکور رو برداشتم و با نگاه به فهرست ابتدای اون، کلمه سیب رو پیدا و صفحه مربوطه شو باز کردم. دیدم دو سه صفحه در مورد سیب حدیث هست که عصاره شون میشه جملات زیر:

·        سیب بخورید که معده را می پالاید و آن را خوشبو می کند.

·        سیب بخور، چرا که حرارت را فرو  می نشاند، درون را سرد می کتد و تب را می برد.

·        سیب وبا را از میان می برد.

·        به تب داران خود سیب بدهید که هیچ چیز سودمند تر از سیب نیست.

·        اگر مردم می دانستند در سیب چیست، بیمارانشان را جز به آن درمان نمی کردند. بدانید که سیب، به ویژه، سودمند ترین چیز برای قلب و مایه شستشوی آن است.

·        یکی از معصومین در پاسخ به نامه ای از مردی که از سرزمینی وبا زده به ایشان نوشته بود، نوشت:

بر تو باد سیب، آن را بخور.

مرد سیب را خورد و عافیت یافت.

·        یکی از معصومین فرمود ما خاندان پیامبر به هنگام بیماری جز از خرما پرهیز نمی کنیم و (بیماران خویش را) با سیب و آب سرد درمان می کنیم.

·        معصومی دیگر فرموده است که سیب برای چند چیز سودمند است: برای زهر، افسون، دیوانگی ای که از دیگر ساکنان زمین (=جنیان) به کسی می رسد و بلغمی که چیرگی یافته است.

·        سیب را ناشتا بخورید چرا که تمییز کننده معده است.

·        خوردن سیب در سحرگاهان بر طول عمر می افزاید.

·        بوئیدن سیب و بعد خوردن آن، هر درد و عارضه ای را از تنت بیرون می برد.

      امکان داره که ما جمله An apple a day, keeps the doctor awayرو بیشتر از این روایات قبول داشته باشیم. جمله ای که (تا حد زیادی) درسته و البته معلوم نیست اصلا گوینده آن چه حرفه ای داشته و یا اصلا کیه؟؟

       جملاتی زیباتر و کامل تر و دقیق تر و جزئی تر از این جمله رو 14 نفر اندیشمند و صاحب مقام و خداشناس و خلق شناس و دارای علم لدنی – همان علمی که تخت ملکه صبا، بلقیس، رو در کمتر از یک چشم به هم زدن در مقابل چشمان سلیمان بزرگ آماده و ظاهر ساخت- حدود 1400 سال پیش بر زبان جاری ساخته اند.

      لطفا یکبار دیگه به اظهارات این بزرگان و عالی مقامان در رابطه با سیب نگاه کنید و این گونه بنگرید که سیب واقعا"درمان وبا است، درمان تب است و برای قلب و معده فوق العاده سودمند است و الی آخر.

        باور کنیم که گاهی اوقات جملات و مطالبی از اینان صادر شده است که هنوز علم امروز به آن پی نبرده و یا حتی این علم که در ذهن من وتو هم هست، دور از ذهن می داند که این مطالب درست باشند.

و این در حالی است که گفته های معصومین ما محکوم به صحت اند...

آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم                یار در خانه و ما گرد جهان می گردیم

،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

منبع احادیث: احادیث پزشکی، محمدی ری شهری، ترجمه دکتر حسین صابری، سازمان چاپ و نشر دارالحدیث

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 20

Latest Images

Trending Articles



Latest Images